Vesihuollon toimintavarmuuden ja kyberturvallisuuden parantamiseen myönnettiin avustusta 2,23 miljoonaa euroa

21.2.2024 10.02
MMM
Avustuksen saaneet 51 hanketta edistävät vesihuollon kyberturvallisuuden lisäksi vesihuoltolaitosten alueellista yhteistyötä ja yhdistymisiä.

Ministeri Essayah Pohjois- ja Baltian maiden ministerikokoukseen Liettuaan

20.2.2024 14.57
MMM
Ministerikokouksen teemana ovat pohjoisten olosuhteiden maataloudelle aiheuttamat haasteet ja niiden huomioon ottaminen EU-lainsäädännössä.

Suomessa kaikkien kananpoikasten kasvatustiheys EU:n luomuasetuksen tasolle

15.2.2024 15.50
MMM
Munivien kanojen suojelua koskeva asetus muutetaan siten, että poikasten kasvatustiheys muutetaan vastaavaksi kuin EU:n luomuasetuksessa. Uudistus turvaa kotimaisen tavanomaisen munan ja luomumunan tuotantoa.

Valtioneuvosto päätti maatalouden eräiden korvausten hakemisesta vuonna 2024

15.2.2024 15.27
MMM
Valtioneuvosto hyväksyi vuosittain annettavan asetuksen, jolla säädetään muun muassa uusien ympäristösitoumusten- ja sopimusten antamisesta sekä peltoalan hyväksymisestä korvauskelpoiseksi.

Maatalouspolitiikan ja metsästrategian tavoitteiden toteutumista voi seurata nyt indikaattorisivuilla

16.2.2024 11.23
MMM

Luonnonvarakeskus julkaisi uudet indikaattorisivut, joilla seurataan EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (CAP:n) kauden 2023–2027 ja Kansallisen metsästrategian 2035 (KMS2035) indikaattoreiden kehitystä.  

Luomufoorumi kokosi luomuketjun Kouvolassa

8.2.2024 16.38
MMM
Kouvolassa järjestettiin 7.2.2024 Luomufoorumin seminaari osana kaksipäiväistä luomufoorumia. Seminaarissa keskusteltiin elintarvikkeiden huoltovarmuudesta ja globaalista ruokaturvasta, jotka ovat ajankohtaisia haasteita niin Suomessa kuin Euroopassa.

Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -aloitustilaisuuden tallenne katsottavissa

8.2.2024 16.27
MMM
Maa- ja metsätalousministeriö järjesti 8.2 Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -aloitustilaisuuden. Tilaisuudessa kuultiin, millaisilla askelmerkeillä hallitusohjelman mukaiset työt kestävämmän ja kannattavamman ruokajärjestelmän saavuttamiseksi aloitetaan. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa ministeriön nettisivuilla.

Luomumyynnin elpymistä saadaan vielä odottaa

7.2.2024 13.44
MMM

Luomun myynti laski vuonna 2023 edellisvuoden tapaan. Kuluttajien luottamus omaan talouteen on edelleen heikko, mikä näkyy hintaherkkyytenä myös ruokakaupassa. Kuitenkin positiivistakin kehitystä näkyy joissakin luomutuoteryhmissä.

MMM:n kuulutukset, ilmoitukset ja tiedoksiannot

Katso myös

Maaseudun kehittäminen

Elinvoimainen maaseutu on Suomen valtti. Uusiutuvien luonnonvarojen kestävä käyttö tarjoaa valtavat mahdollisuudet. Taloudellisen kasvun aikaansaaminen edellyttää uudenlaisia tapoja toimia ja ajatella.

Lue lisää maaseduun kehittämisohjelmasta

Maa- ja metsätalousministeriö työpaikkana

Maa- ja metsätalousministeriö on asiantuntijaorganisaatio. Meillä työskentelee paljon muun muassa maa- ja metsätaloustieteiden, oikeus- ja hallintotieteiden sekä eläinlääketieteen huippuosaajia.

Lue lisää MMM:stä tyopaikkana

Kansallinen metsästrategia

Kansallinen metsästrategia kuvaa metsäalan keskeiset tavoitteet ja painopisteet vuoteen 2035 mennessä.

Lue lisää kansallisesta metsästrategiasa

Ministeriö ja hallinnonala

Ministeriö

Ministeriö

Maa- ja metsätalousministeriö on uudistuvan ja kestävän ruoka- ja luonnonvaratalouden mahdollistaja sekä luotettavien tietovarantojen tuottaja. Maa- ja metsätalousministeriö edistää toiminnallaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonala

Hallinnonala

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala kattaa maa- ja puutarhatalouden, maaseudun kehittämisen, metsätalouden, eläinlääkintähuollon, eläimistä saatavien elintarvikkeiden valvonnan ja kalatalouden. Ministeriö hoitaa myös riista- ja porotaloutta, vesivarojen käyttöä ja maanmittausta.

Tutustu hallinnonalaan

Ministeri

Sari Essayah
Sari Essayah
Maa- ja metsätalousministeri