Maa- ja metsätalousministeriön blogi

Maa- ja metsätalousministeriön blogi

Sinnikäs työ suomalaisten metsien ja yhteisen ilmaston puolesta EU:ssa tuotti tulosta

Jari Leppä Julkaisupäivä 14.12.2017 16.06 Blogit MMM

Pääministeri Juha Sipilän, ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen, suomalaisten meppien, tutkijoiden ja metsäalan asiantuntijoiden tekemä pitkäjänteinen ja sinnikäs työ suomalaisten metsien käytöstä on tuottanut tulosta EU:ssa. EU:n jäsenmaat, komissio ja parlamentti pääsivät alustavaan sopuun EU:n LULUCF-asetuksesta. Päätös tarkoittaa, että hiilinielut ja metsien ja maankäytöstä aiheutuvat päästöt otetaan huomioon EU:n ilmastotavoitteissa vuoteen 2030 saakka.

Saavutetulla sovulla varmistetaan, että Suomi on jatkossakin hyvä paikka investoida kestävään metsä- ja biotalouteen. Ratkaisu on erittäin tärkeä osa EU:n 2030 ilmastotavoitteiden ja Pariisin sopimuksen velvoitteiden täytäntöönpanoa. Työ jatkuu vielä ensi vuonna yksityiskohtien osalta, mutta tilanne on lähtökohtaisesti Suomelle myönteinen. Asetus ei koske yksittäisiä metsänomistajia tai viljelijöitä, mutta antaa selvän tunnustuksen heidän tekemälleen työlle.

Päätöksellä on ratkaiseva merkitys biotalouden tulevaisuudelle ja yhteiselle ilmastollemme. Suomen talous ja työllisyys vahvistuu ympäri maata ulottuvalle metsään pohjautuvalle toimeliaisuudelle ja hyvinvoinnille.

Jari Leppä Jari Leppä Luonto ja ilmasto MMM Metsät

Lisää kommentteja

Syötä kommenttisi tähän.