Uutiset vuosittain
-
Asiantuntijatukea kouluruokailun paikalliseen kehittämistyöhön
Uutinen 21.12.2022Kansainvälisesti ainutlaatuisessa kouluruokailujärjestelmässämme on sen hyvistä puolista huolimatta uudistus- ja kehittämistarpeita. Maa- ja metsätalousministeriö haluaa kannustaa kuntia ja...
-
Maaperä – ruoan, puhtaan veden ja monimuotoisuuden lähde
Uutinen 5.12.2022Tänään 5.12. vietetään YK:n kansainvälistä maaperäpäivää. Päivän tarkoituksena on kertoa maaperän merkityksestä ihmiskunnalle ja parantaa tietoisuutta maaperästä, sen toiminnasta ja sen tarjoamista...
-
Pienilläkin ruokahävikkiin liittyvillä toimilla on merkitystä
Uutinen 30.11.2022Kymmenen ruokapalvelutoimijaa kehitti ruokahävikin hallintaa Vastuulliset ruokapalvelut –kehittämisohjelmassa. Tavoitteena oli ymmärtää työarjen toimintatapojen ja valintojen vaikutukset...
-
Maa- ja metsätalousministeriö mukana eurooppalaisen metsäkumppanuus-hankkeen valmistelussa
Uutinen 24.11.2022MMM on mukana eurooppalaisen metsäkumppanuus-hankkeen valmistelussa metsäsektorin tutkimusyhteistyön edistämiseksi. Euroopan metsäinstituutin (EFI) johdolla toteutettava 4-vuotinen EUFORE-hanke...
-
Ähtärin lähi- ja luomuruokapäivä näkyy opetuksessa
Uutinen 16.11.2022Ähtärin kouluissa ja päiväkodeissa vietetään syksyisin lähi- ja luomuruokapäivää. Idea sai alkunsa, kun Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin elintarvikkeiden hankintarengas tarjosi mahdollisuuden...
-
Paraisilla kouluruokailua kehitetään yhteistyössä oppilaiden ja opettajien kanssa
Uutinen 10.11.2022Paraisilla tehdään määrätietoista työtä kouluruokailussa oppilaiden osallisuuden parantamiseksi. Oppilaat ovat mukana tekemässä useita ruokailua koskevia päätöksiä. Kouluruokailu yhdistetään myös...
-
Kouluruokailun tavoitteet kirjataan Vuorenmäen koulun lukuvuosisuunnitelmaan
Uutinen 2.11.2022Kouluruokaohjelman kiinnostavimmat on MMM:n artikkelisarja kouluruokailua edistävistä käytännöistä. Tavoitteena on kannustaa kuntia ja kouluja soveltamaan esiteltyjä toimia omaan arkeen sopiviksi....
-
Ruokaturvalla on monia ulottuvuuksia
Uutinen 1.11.2022Suomen FAO –toimikunnan Ruokapäivän seminaarissa 27. lokakuuta oli teemana ”Ketään ei jätetä –leave no one behind”. Teemaa käsiteltiin niin tutkimuksen, käytännön toimijoiden kuin tuottajienkin...
-
Metsätalouden ilmastokestävyyden ja luonnon monimuotoisuuden vahvistamiseen uutta tietoa ja työkaluja Hiilestä kiinni -tutkimus- ja innovaatio -ohjelmasta
Uutinen 26.10.2022Monitieteisen ohjelman hankkeissa syvennytään mm. keinoihin, joiden avulla metsien ja niiden maaperän hiilensidontaa sekä luonnon monimuotoisuutta voidaan vahvistaa. Lisäksi hankkeissa tuetaan...
-
Ruokapäivää vietetään huolien keskellä – globaali ruokaturvatilanne heikkenee
Uutinen 14.10.2022Vuosittain lokakuun 16. päivänä vietetään YK:n kansainvälistä ruokapäivää (World Food Day). YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO on nostanut tämän vuoden teemaksi riittävän ja ravitsevan...
-
Uutta tietoa pölyttäjistä: Suomessa ei ole havaittu laajamittaista vähenemistä
Uutinen 12.10.2022Tuoreessa raportissa on uutta tietoa noin 300 pölyttäjälajin esiintyvyyden muutoksista Suomessa. Tutkimuksessa ei havaittu merkittävää pölyttäjien vähenemistä. Neljä vuotta toiminut...
-
Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumi: Avoimella vuoropuhelulla parempaa menestystä ruokajärjestelmään
Uutinen 12.10.2022Yhteinen Ruokapöytä -keskustelufoorumin mielestä ruokajärjestelmän tulee keskinäistä keskustelukulttuuriaan kehittämällä kantaa yhteinen vastuu alan vetovoiman säilyttämiseksi. Vuoropuhelun...
-
Kestävän kasvun ohjelman metsätaloushankkeiden toisessa rahoitushaussa saatiin 17 hakemusta
Uutinen 12.10.2022Metsätalouden ilmastokestävyyttä ja metsäluonnon monimuotoisuutta tukevien kehittämis- ja koulutushankkeiden toisessa rahoitushaussa jätettiin 17 hakemusta. Lokakuun 11. päivänä päättyneessä haussa...
-
Lasten ja nuorten osallistaminen kouluruokailuun puhututti Ylen Hyvin sanottu –keskustelufestivaaleilla
Uutinen 6.10.2022Maa- ja metsätalousministeriö järjesti kaksi keskustelua kouluruokailusta ensimmäistä kertaa järjestetyillä Ylen hyvin sanottu festivaaleilla Hämeenlinnassa 30. syyskuuta. Keskusteluista saatiin...
-
Aito saunapalvikinkku on Suomen kolmastoista nimisuojattu tuote
Uutinen 29.9.2022Komissio on hyväksynyt Aito saunapalvikinkku ja Äkta basturökt skinka -nimitysten rekisteröinnin. Suojatun maantieteellisen merkinnän hakijana on Saunapalviyhdistys ry.
-
Tutustu Euroopan unionin pysyvän edustuston asiantuntijoihin MMM:n hallinnonalalla
Uutinen 15.9.2022Edustuston työnkuvaan kuuluu pääasiassa EU:n lainsäädäntötyöhön osallistumista ja yhteydenpitoa Suomeen. Yhteys MMM:ssä työskenteleviin kollegoihin sekä unionin jäsenmaiden kollegoihin, komission...
-
Kouluruokailu - tehomuonitusta vai virkistävä hetki?
Uutinen 13.9.2022Maa- ja metsätalousministeriö järjestää Ylen Hyvin sanottu –festivaalilla Hämeenlinnassa 30. syyskuuta kaksi keskustelua kouluruokailusta. Keskustelijat tapaavat joko luottamuksellisessa tai...
-
Ruokajärjestelmän ja huoltovarmuuden haasteet esillä Luonnonvara- ja biotalouspäivillä
Uutinen 8.9.2022Tämän vuoden Luonnonvara- ja biotalouspäivät järjestettiin 7.–8.9.2022 Seinäjoella. Tapahtuman pääteemoina olivat ruokaturva ja huoltovarmuus.
-
EU:n luomutuotannon päivää vietetään 23. syyskuuta ensimmäisen kerran ympäri Eurooppaa
Uutinen 5.9.2022Euroopan unionin luomutuotannon päivää juhlitaan syyspäivän tasauksen 23.9. aikaan monin tavoin koko EU:ssa. Maa- ja metsätalousministeriön henkilökunta nauttii luomupuuroa ja kutsuu Euroopan...
-
Lähetystökokki ylistää suomalaisen ruuan laatua, puhtautta ja makua
Uutinen 2.9.2022Chef Jade Klaasen tutustui suomalaisen ruuan valmistukseen, ruokahävikin vähentämiseen ja suomalaiseen ruokakulttuuriin. Hänen mielestään suomalaisten pitäisi tuoda ruokaansa enemmän esiin.